26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFrigul le strică socotelile comercianţilor din pieţe

Frigul le strică socotelile comercianţilor din pieţe

Temperaturile scăzute din ultima perioadă afectează activitatea celor care vând legume şi fructe în Piaţa Centrală din Târgu Jiu, mulţi dintre comercianţi renunţând să mai vină cu produse . Clienţii, la rândul lor, preferă magazinele în locul tarabelor din pieţe.

GORJ. Iarna îşi face din ce în ce mai simţită prezenţa la Târgu Jiu: temperaturile scăzute au efecte negative asupra activităţii comerciale din Piaţa Centrală a municipiului. Mulţi dintre ţăranii care vin aici să-şi vândă produsele agricole se plâng că afacerea nu mai merge bine. Unii dintre ei au renunţat să mai vină la mesele închiriate în incinta pieţei. „Este foarte frig şi a început să îngheţe marfa. De exemplu, cartofii rezistă cu greu la temperaturi scăzute. Au degerat şi nu este corect să îi vindem aşa. Frigul alterează şi fructele, şi legumele“, a spus Ion Maria din Târgu Jiu. Unele mese din Piaţa Mare sunt goale, pentru că vânzările au scăzut o dată cu temperatura.

 

„Artificii“ pentru încălzire

 

Ilinca Angheloiu are 67 de ani şi este din satul Raşova, comuna gorjeană Băleşti. Vine în fiecare zi la piaţă pentru a face rost de ceva bani. Nu are pensie şi spune că nu are de ales: „Trebuie să vin în piaţă să încerc să vând cât mai multe produse pentru a face 10 sau 20 de lei zilnic. Vin la şapte dimineaţa şi stau până la patru după-amiază. Am îngheţat, dar asta este viaţa. Mai friguroasă pentru unii!“, a spus femeia, în timp ce-şi încălzea mâinile pe o sticlă cu apă fierbinte. Ca ea procedează mulţi dintre ţăranii care vând în piaţă: „Ce să facem şi noi? Trebuie să găsim ceva artificii să ne mai încălzim. A fost foarte frig zilele astea, chiar m-am gândit să stau acasă, că şi aşa nu mai vând mare lucru“, a afirmat vecinul de masă al femeii.

 

Frigul alungă clienţii

 

Fructele şi legumele din pieţe au început să lase de dorit calitativ, pentru că mare parte din ele au fost afectate de frig. „Prefer să merg la un magazin, să le iau de acolo, chiar dacă sunt mai scumpe. Măcar sunt de calitate mai bună. Din păcate, bieţii ţărani care vin cu fructele şi legumele pe piaţă au cel mai mult de suferit din cauza frigului“, a declarat Georgiana Coman, din Târgu Jiu. Magazinele alimentare şi supermarketurile au avut vânzări mult mai bune în ultimele zile. „Este prea frig să vii la cumpărături în piaţă şi nici nu se găseşte mare lucru. Vânzătorii au mai scăzut din preţuri, dar prefer mărfurile din magazine, unde este calitate mai bună“, a spus Ion Marin. Comercianţii aşteaptă ca vremea să se încălzească pentru ca şi profiturile lor să înceapă să crească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS